Rólunk

Előtérbe helyezzük a minőséget

2016 óta Slíž Róbert kis műhelyt vezet, amiben harangokat önt, harangokhoz tartozékokat készít. Nemutolsósorban történelmi jelentőségű harangokat és tartozékaikat is itt restaurálja. A harang egy hangszer, aminek az elkészítéséhez meg kell választani a legjobb technológiát. Róbert a jólbevált középkori technológiát alkalmazza, ez a technológia felel meg a célnak a legjobban, nemmellesleg ezzel hagyományt is őriz.

Az álltalunk is használt középkori technológiában természetes anyagokat használunk. Ilyen természetes anyag például az agyag, vályog, viasz, emberi haj és még sok más, ezeknek az anyagoknak a különféle, speciális keverékeiből építjük a harang öntőformáját. A sok munkafolyamat miatt sok időt, figyelmet, hozzáértést vesz igénybe egy harang öntése. Általunk készített harangok mindegyike külön-külön készül, így minden harangunk eredeti, egyedi kézműves műalkotás. Minden harangunk mögött több hónapos rejtett munka áll, ez a hosszas munka adja a lelkét minden harangnak. 

Népművészet Ifjú 

Mestere Díj

2020. augusztus 18. napján a Magyar Emberi Erőforrások Minisztérium minisztere, Prof. Dr. Kásler Miklós átadta Slíž Róbertnek a Népművészet Ifjú Mestere Díjat.

2019-ben Slíž Róbertnek nagy megtiszteltetésben volt része, ugyan is a híres harangöntő mester, Abel Portilla műhelyében dolgozott Gajano-ban (Cantabria, Spanyolország). Itt lehetősége nyílt készségein, tudásán csiszolni, illetve láthatta a harangöntés már-már feledésbe merül sokszázéves, ősi fortélyait, titkait.

 2018

Év ifjú mestere díj


2018 augusztus 19. napján a Mesterségek Ünnepén tüntették ki Slíž Róbertet az Év Ifjú Mestere Díjjal. Ezt a díjat a Budai várban vette át.


Zsűrizés

2017

2017 decemberében a Magyar Művészeti Akadémia mesterei, Tállyán hitelesítették a harangokat, amelyek a legmagasabb HA minősítést kapták.